Om meg

erling_nystad_portrett

Fra jeg var et barn har jeg lært meg å bruke blyant og pensel. Mor var den som pushet meg. Hun hadde alltid et papir og en blyantstubb i bakhanda som jeg fikk når det var vanskelig å få tiden til å gå i mørke kvelder under oppveksten.

Senere har tegning og maling blitt en lidenskap som jeg har hatt stor glede av, ved siden av spennende utfordringer i energibransjen hvor jeg i mange år har arbeidet med å bevare spor etter kulturminner og håndverkstradisjoner knyttet til bygninger og tekniske anlegg. Også mitt gamle barndomshjem på Sandå i Meløy kommune har fått sin dose med oppussing og restaurering der noen av fordums håndverkskvaliteter er tatt vare på og holdt i hevd.

Det er naturen med sine stadige skiftninger i lys og valører som i første rekke trigger min skapertrang. Men et minne, en spesiell atmosfære eller et ansiktsuttrykk kan også få meg til å ta penselen fatt.

Et barns handling eller en vakker kvinne har mere enn en gang vekket mine kreative evner og resultert i et maleri eller en tegning. Jeg er så heldig at jeg i de senere år har kunnet bruke naustet mitt til atelier der jeg stadig under påvirkning av bølgeskvulp og vindrosser men også med en speilblank fjord som nærmeste nabo, kan utøve mine sysler i nær kontakt med naturens sterke og usigelige påvirkning.

I flere år har jeg sammen med kona mi Torunn, som er en dyktig strikkerske, gjennomført en spennende og morsom utstilling på låven min som også har blitt satt i stand og restaurert. Dette har vært et artig prosjekt og som er en direkte følge av den årlige kulturfestivalen www.sommerdagan.no i regi av kulturetaten i Meløy kommune.

Jeg regner meg som selvlært maler men er ydmyk nok til å forstå at jeg stadig har noe å lære når det gjelder forming og farger. Det er det som gjør det spennende med denne hobby. Ved å betrakte sin egen utvikling og lese om de gamle mestere i kunstbøker og besøke gallerier og museer er man i en stadig utvikling. Og det er der jeg ønsker å være – i en erkjennelse av at mitt beste bilde eller maleri ikke er skapt enda …

Du kan besøke meg her og kommentere mine bilder eller legge inn en bestilling om du ønsker et spesielt motiv.