«Låve» – Utstilling og opplevelse

inngang til utstillingen
Den gamle låven på eiendommen min har fått sin renesanse. Riktignok ikke som lager til vinterens matbehov for husdyr, men som utstillingslokale. Etter at fjøset med låve hadde fått ny kledning, vinduer og et par strøk ekte fjøsmaling i 2008 har bygningen kommet til heder og verdighet igjen.

Inne på låven med masker fra Venezia på

I flere år har Torunn og jeg gjennomført en utstilling som vi har kalt «masker og malerier». Hun med sine flotte strikkeprodukter og jeg med mine malerier. I tillegg har vi prøvd oss med både kaffeservering, «muffins, malerier og masker» og litt underholdning, spesielt i forbindelse med utstillingsåpningene. Underholdningen har vært relatert mot litt nostalgi og litt ordspillaktige påfunn som «låvesongs» der Werner Solbakken har spilt kjærlighetsviser.

I 2014 hadde vi inivitert til «låvedans» med argentinsk tangooppvisning av to meget dyktige dansere som vi for øvrig har hatt som instruktører på tangokurs i Oslo.

I år hadde vi fokusert på opplesing av «låveletters». Et par kjærlighetsbrev ble lest opp.

Dette har tydeligvis falt i god jord hos våre besøkende og når sjampisen har blitt spretta og Torunn sine muffins blir satt fram sammen med kaffe, er det bare godord å høre fra våre gjester.

Vi tror at slike uformelle påfunn er viktige innslag i en ellers stilig og kraftfull festival som foregår i Meløy – www.sommerdagan.no på samme tid.